ATC Bloemenlust
 
Aalsmeerse Tafeltennis  Club

Krant

Hieronder zijn de krantenverslagen opgenomen van onze activiteiten en competitie

30 mei 2024

Hathab Shajahan verrassende clubkampioen ATC Bloemenlust
Verdeeld over 2 poules streden 11 leden van de Aalsmeerse Tafeltennis Club Bloemenlust om de titel clubkampioen 2024. In poule A was het spannend tussen de drie belangrijkste kandidaten voor een plek in de halve finale. Bart Spaargaren versloeg zijn teamgenoot uit Bloemenlust 2 Johan Berk gedecideerd in drie games, maar verloor vervolgens in drie games van 1ste team speler Danny Knol. Johan moest dus in de laatste ronde winnen van Danny om nog kans te maken op de titel. Hij ging vol voor deze laatste kans en dwong in een spannende wedstrijd een beslissende 5de game af, maar met 11-8 trok Danny alsnog aan het langste eind, waardoor Danny en Bart zich voor de halve finale plaatsten.
In poule B kwam titelverdediger en topfavoriet David Klaassen probleemloos en zonder gameverlies door de voorronden. Zijn belangrijkste concurrent en teamgenoot (Bloemenlust 1) Hathab Shajahan struikelde in de eerste ronde bijna over 2de team speler Ed Couwenberg. Met 11-9 in de 5de game wist hij de meubelen te redden en stoomde daarna soepel door naar de laatste poulewedstrijd tegen David. Beiden hadden zich al ongeslagen geplaatst voor de halve finale, dus in deze confrontatie stond slechts de poulewinst en prestige op het spel. David won zeer overtuigend in 3 games van Hathab en trof zodoende de nummer 2 uit poule A, Bart Spaargaren in de halve finale. In de eerste twee games was het krachtsverschil te groot in het voordeel van David (2x 11-4), maar in de derde game maakte Bart het David nog knap lastig. Met 12-10 wist David de partij toch winnend af te sluiten en zich te plaatsen voor de finale.
De andere halve finale werd een lange en uitputtende thriller tussen de teamgenoten Hathab en Danny. Uiteindelijk moest Danny, die al een slopende voorronde partij tegen Johan achter de rug had, zich met 11-8 in de beslissende 5de game gewonnen geven.
De finale werd dus een re-match van de laatste poulewedstrijd: David tegen Hathab. Maar deze wedstrijd verliep geheel anders, omdat Hathab waarschijnlijk lering had getrokken uit die door hem ruim verloren ontmoeting. David won de eerste game nog met 11-6 en leek op weg naar titelprolongatie, maar Hathab ging steeds beter en vooral slimmer spelen. Goed anticiperend op het lastig te bespelen Anti-topspin rubber van David vielen steeds meer punten zijn kant op. In 4 games (6-11, 11-9, 11-5, 11-7) wist Hathab Shajahan zeer verrassend de onbetwiste titelhouder van de afgelopen jaren David Klaassen te verslaan en te onttronen.
1. Hathab Shajahan
2. David Klaassen
3. Danny Knol & Bart Spaargarenlinks clubkampioen Hathab en rechts nr. 2 David

18 april 2024

Bloemenlust 1 pakt de 3de plek
In de laatste competitiewedstrijd heeft Bloemenlust 1 met een eclatante 9-1 thuiszege op TSTZ Haarlem 2 beslag weten te leggen op de 3de plaats in de 2de klasse, 1 punt boven VDO 2. David Klaassen won zijn drie enkelspelen en eindigde de competitie met een totaalscore van 86% gewonnen wedstrijden. Ook Danny Knol verloor de laatste wedstrijd geen partij en kwam daarmee op 46%. Hathab Shajahan deed hier met 40% niet veel voor onder, mede door een verloren enkelspel op deze laatste avond. Het dubbelspel werd overtuigend gewonnen door David en Hathab.
Bloemenlust 2 won de uitwedstrijd tegen Amsterdam ’78 14 met 3-7 en eindigt daarmee op de 4de plaats in de 3de klasse. Ed Couwenberg bleef ongeslagen en bracht zijn totaalscore op precies 50%, evenals Bart Spaargaren die deze keer op één enkelspelzege bleef steken. Johan Berk (47%) versloeg twee tegenstanders en won samen met Bart het dubbelspel.
In de Duo-competitie moest team 1 nog aan de bak om handhaving in de 3de klasse af te dwingen. Dit lukte glansrijk, want met een 4-1 zege op TSTZ Haarlem werd zelfs een 3de plaats bereikt. Johan Berk won zijn twee enkelspelen en samen met Dirk Biesheuvel ook het dubbelspel. Dirk moest een tegenstander feliciteren.
Duo-2 verloor de thuiswedstrijd tegen GSV Heemstede met 2-3. Peter Velleman zorgde met twee enkelspelzeges voor de Aalsmeerse punten en eindigt met een totaalscore van 80%. Frans Ravesteijn speelde twee spannende partijen, maar kon niet tot winst komen. Het dubbelspel was een gelijk opgaande strijd, die met 8-11 in de beslissende 5de game nipt naar de bezoekers uit Heemstede ging. Met een score van 79% door Horst Krassen eindigt Duo-2 op een knappe 2de plaats in de 4de klasse.
Iedereen blijft van harte welkom op woensdagavond vanaf ca. 20:00 uur in de Bloemhof en ook bij tafeltennis voor 55+, elke donderdagmiddag van 14:00 – 15:30 uur (ook in de Bloemhof).
ATC Bloemenlust is ook aanwezig op het sport- en cultuurfestival op zondag 21 april in de sporthal bij zwembad De Waterlelie.

4 april 2024

Bloemenlust 1 wint de derby tegen VDO-Uithoorn
Met een knappe 3-7 uitzege op VDO 2 heeft Bloemenlust 1 zich definitief veilig gespeeld. In Uithoorn won David Klaasen drie enkelspelen en samen met Hathab Shajahan ook het dubbelspel. Hathab versloeg één tegenstander en invaller Dirk Biesheuvel was twee VDO-ers de baas. Met een goed resultaat in de laatste wedstrijd kan Bloemenlust 1 zelfs VDO nog passeren naar de 3de plaats.
Ook bij Bloemenlust 2 stond een streekderby op het programma. Kampioenskandidaat Amstelveen 5 werd in eigen huis op een 5-5 gelijkspel gehouden. Eén tegenstander bleek te sterk voor de Aalsmeerse bezoekers, maar Bart Spaargaren en Johan Berk versloegen de andere twee opponenten. Ed Couwenberg wist één enkelspelzege te boeken. Het dubbelspel was een gelijk opgaande strijd, waarin Ed en Johan helaas nipt verloren met 11-9 in de 5de game.
In de Duo-competitie verloren Dirk Biesheuvel en Johan Berk met 2-3 van US 2. Dirk en Johan versloegen beiden dezelfde tegenstander en verloren allebei in een spannende 5-setter van de andere US-speler. Ook het dubbelspel was een prooi voor de bezoekers.
Iedereen blijft van harte welkom bij tafeltennis voor 55+, elke donderdagmiddag van 14:00 – 15:30 uur in de Bloemhof, en ook op woensdagavond vanaf ca. 20:00 uur.

28 maart 2024

Ruime overwinning Bloemenlust 1
Bloemenlust 1 heeft in de strijd om handhaving in de 2de klasse zeer goede zaken gedaan met een 9-1 thuiszege op naaste concurrent ZTTC 3. Alleen Danny Knol moest zich een keer gewonnen geven, maar David Klaassen en Hathab Shajahan bleven ongeslagen. Ook het dubbelspel werd gewonnen door David en Danny. De laatste partij werd nog erg spannend voor Danny, maar in een beslissende 5de game vocht hij zich naar de overwinning (11-8, 14-16, 10-12, 11-4, 13-11).
Bij koploper TTAZ 2 in Uitgeest sprokkelde Bloemenlust 2 drie dure punten bij elkaar. Bart Spaargaren, Ed Couwenberg en Johan Berk wonnen alle drie een enkelspel. Verder werden van de sterke kampioenskandidaten nog diverse games gewonnen. Zo wist Johan een game af te snoepen van de beste tegenstander, die tot dan toe in de hele competitie nog maar één game verloren had. Pas voor de tweede keer dit seizoen ging het dubbelspel verloren, deze keer voor Bart en Johan, nadat thuis Ed en Johan niet tegen het TTAZ-duo was opgewassen.
In de Duo-competitie wonnen Dirk Biesheuvel en invaller Horst Krassen in Beverwijk met 2-3 van Rapidity 3. Dirk boekte twee enkelspelzeges en won samen met Horst ook het dubbelspel. Horst moest zich twee keer met het kleinste verschil gewonnen geven, 13-15 in de beslissende 5de game.
Frans Ravesteijn en Horst Krassen moesten naar Amstelveen voor een “derby”. Horst boekte een zwaar bevochte zege met 10-12 in de 5de game, maar verder kwamen de Aalsmeerders helaas niet. Eindstand 4-1.
Iedereen blijft van harte welkom bij tafeltennis voor 55+, elke donderdagmiddag van 14:00 – 15:30 uur in de Bloemhof, en ook op woensdagavond vanaf ca. 20:00 uur.

21 maart 2024

Kleinere nederlaag voor Bloemenlust 1

Bloemenlust 1 moest op bezoek bij de nummer 2 Amsterdam ’78 9. Tegen de drie sterke jonge en goed getrainde spelers werd thuis met 1-9 verloren, maar dat was zonder David Klaassen. Met twee enkelspelzeges leverde David nu een belangrijke bijdrage aan de betere uitslag, namelijk 7-3. Het derde punt werd gescoord door Hathab Shajahan. Samen kwamen ze net tekort in het dubbelspel. Invaller Bart Spaargaren bood prima tegenspel, maar kon het niet bolwerken tegen de aanstormende jeugd.
In de Bloemhof boekte Bloemenlust 2 een 6-4 overwinning op AMVJ 2. Man of the match was deze keer Johan Berk met drie enkelspelzeges en winst in het dubbelspel samen met Ed Couwenberg. Ed versloeg ook nog één tegenstander in het enkelspel, evenals Bart Spaargaren.
In de Duo-competitie verloren Dirk Biesheuvel en Philippe Monnier in Beverwijk met 5-0 van het sterke Rapidity 1. Duo 2 verloor de thuiswedstrijd tegen Sporting SDO 2 met 1-4, waarbij alleen Horst Krassen een enkelspelzege wist te boeken. Zijn tweede enkelspel ging verloren met 10-12 in de beslissende 5de game. Samen met Frans Ravesteijn werd het dubbelspel helaas nipt in 5 games verloren.
Donderdag 21 maart is er een keer geen tafeltennis voor 55+, maar daarna gewoon weer elke donderdagmiddag van 14:00 – 15:30 uur in de Bloemhof. En ook op woensdagavond is iedereen welkom om een keer kennis te komen maken met de tafeltennissport.

14 maart 2024

Verlies voor Bloemenlust teams

Bloemenlust 1 kreeg koploper Rapidity 3 uit Beverwijk op bezoek en dit leverde veel spannende partijen op. David Klaassen won zijn eerste twee enkelspelen, maar moest in zijn laatste wedstrijd het antwoord schuldig blijven. Hathab Shajahan versloeg zeer verrassend de sterkste tegenstander en was heel dicht bij een tweede zege (11-7, 6-11, 7-11, 11-7, 7-11). Ook Danny Knol verweerde zich prima (op kapotte schoenen) en dwong twee keer een beslissende 5de game af, maar moest zich met 7-11 en 9-11 helaas gewonnen geven. In het dubbelspel kwamen David en Danny net tekort. De 3-7 einduitslag was dan ook wat geflatteerd, een gelijkspel had er zeker ook ingezeten.
In Amsterdam moest Bloemenlust 2 genoegen nemen met een 6-4 nederlaag tegen Tempo Team 13. Ed Couwenberg won goed spelend twee enkelspelen en Johan Berk was één tegenstander de baas. Het 4de punt werd gescoord door Bart Spaargaren en Johan door (weer) het dubbelspel overtuigend te winnen.
In de Duo-competitie verloren Dirk Biesheuvel en Philippe Monnier met 2-3 van De Volewijckers 1. De partijen gingen gelijk op, maar in de enkelspelen kon alleen Dirk één keer tot winst komen. Het dubbelspel werd wel heel knap gewonnen met 11-6 in de beslissende 5de game.
Duo 2 won in Haarlem met 2-3 van ZTTC, met twee enkelspelzeges van Horst Krassen. Samen met Peter Velleman werd ook het dubbelspel gewonnen.
Donderdag 21 maart is er een keer geen tafeltennis voor 55+, maar daarna gewoon weer elke donderdagmiddag van 14:00 – 15:30 uur in de Bloemhof.

7 maart 2024

Goede week voor meeste teams Bloemenlust
Bloemenlust 1 moest het in de belangrijke uitwedstrijd tegen TSTZ-Haarlem 2 weer doen zonder sterkste speler David Klaassen. Toch werd een zeer nuttige 4-6 overwinning geboekt, waarmee wat meer afstand werd genomen van de onderste twee degradatieplekken. Danny Knol en Hathab Shajahan wonnen allebei twee enkelspelen en samen ook het dubbelspel. Invaller Dirk Biesheuvel zorgde voor het belangrijke 6de punt en was nog heel dicht bij een tweede zege (10-12, 11-6, 12-10, 9-11, 11-9).
Met een ruime 9-1 overwinning op Amsterdam 78 14 heeft Bloemenlust 2 na een moeizame competitiestart de gedeelde 3de plaats veroverd. Bart Spaargaren en Johan Berk bleven ongeslagen. Ed Couwenberg won twee enkelspelen en samen met Johan ook het dubbelspel.
Dirk Biesheuvel en Philippe Monnier konden in de Duo-competitie niet tot winst koen tegen TSTZ-Haarlem. Door een enkelspelzege van Dirk werd in Haarlem met 4-1 verloren.
In Heemstede wonnen Horst Krassen en Peter Velleman al hun partijen en het dubbelspel, zodat weer een 0-5 uitzege genoteerd kon worden.

22 februari 2024

Streekderby’s voor Bloemenlust teams
De competitieweek stond in het teken van de streekderby’s. Bloemenlust 1 ontving in de Bloemhof het Uithoornse VDO 2 en moest genoegen nemen met een 5-5 gelijkspel. David Klaassen was terug en boekte meteen drie overtuigende enkelspelzeges, zonder game-verlies. Ook Danny Knol deed het goed met twee overwinningen, maar deze waren wel zwaarbevochten in 4 en zelfs 5 games. Hathab Shajahan speelde spannende partijen, maar kon helaas niet tot winst komen, evenals in het dubbelspel samen met David.
Bloemenlust 2 kreeg koploper Amstelveen 5 op bezoek en boekte een knappe 6-4 zege. Man of the match werd Bart Spaargaren die sterk spelend alle drie zijn tegenstanders versloeg. Ed Couwenberg was goed voor twee enkelspelzeges en Johan Berk wist helaas geen partij te winnen. Het 6de en winnende punt werd binnengeslagen door Bart en Johan in het dubbelspel.
Dirk Biesheuvel en Philippe Monnier wonnen hun uitwedstrijd in de Duo-competitie met 2-3 van US 2 door twee enkelspelzeges van Dirk en één van Philippe. Het dubbelspel werd na een spannende strijd zeer nipt verloren (8-11, 11-7, 7-11, 11-8, 11-6).

Iedereen die een balletje wil komen slaan is welkom in de Bloemhof op de woensdagavond vanaf ca. 20:00 uur en op donderdagmiddag van 14:00 – 15:30 voor 55+ers.

15 februari

Team 1 pakt bescheiden winst

Het eerste team moest vrijdagavond 9 februari naar  ZTTC 3 te Zaandam. Zowel David Klaassen alsook Hathab Shajahan kwamen tot een dubbele score. Danny Knol moest genoegen nemen met één winstpartij, maar tekende samen met David wel voor het winnende punt door het dubbelspel overtuigend te winnen, zodat een 4-6 overwinning bij getekend kon worden.
Bloemenlust 2 ontving  woensdag 7 februari TTAZ 2 uit Uitgeest en liep tegen een gevoelig 2-8 nederlaag aan. Bart Spaargaren was ditmaal goed op dreef en wist tweemaal te scoren in uitermate spannende partijen in 5 games. Helaas moesten Ed Couwenberg en Johan Berk al hun tegenstanders feliciteren, inclusief hun dubbel tegenstanders.
Duo 1 ontving de Beverwijke spelers van Rapidity 3. Dirk Biesheuvel tikte gedecideerd naar twee overwinningen. Philippe Monnier kwam knap tot eenmaal winst. Als duo dubbelden ze het vierde puntje binnen zodat Rapidity met 4-1 verlies naar huis moesten.
Duo 2 speelde ook thuis en kregen Amstelveen 2 op visite. Horst Krassen kon de eer redden met één gewonnen partij in 5 spannende games. Frans Ravesteijn kwam er niet aan te pas en net als het dubbel ging alles in drie games verloren. Net als duo 1 werd het 4-1, maar dan andersom: 1-4 dus.


8 februari 2024

Bloemenlust 1 komt tekort
Helaas moest Bloemenlust 1 weer een 9-1 nederlaag incasseren. Thuis in de Bloemhof haalden Danny Knol en Hathab Shajahan alleen een zwaar bevochten overwinning in het dubbelspel. Verder waren alle enkelspelen een prooi voor de jonge, talentvolle spelers van het bezoekende Amsterdam ’78 9. Ook invaller Ed Couwenberg was kansloos tegen dit jeugdige geweld. In de komende wedstrijden moet Bloemenlust 1 van de onderste plaats zien weg te komen.
Bloemenlust 2 boekte een 6-4 zege op bezoek bij AMVJ 2. Bart Spaargaren en Ed Couwenberg waren goed voor twee enkelspelzeges en Johan Berk wist één tegenstander te verslaan. Het 6de en winnende punt werd binnen geslagen door Bart en Johan in het dubbelspel.
Dirk Biesheuvel en Philippe Monnier wonnen hun wedstrijd in de Duo-competitie met 3-2 van Rapidity door twee enkelspelzeges van Dirk en één van Philippe. Het dubbelspel werd nipt verloren.
Peter Velleman en Horst Krassen wonnen ook hun 2de wedstrijd met 5-0, uit bij Sporting SDO, en gaan daarmee zonder enig puntverlies ruimschoots aan de leiding.

1 februari 2024

Matige seizoenstart Bloemenlust teams
Bij afwezigheid van sterkste speler David Klaassen in de openingswedstrijd van Bloemenlust 1 tegen het sterke Rapidity 3, wist alleen Danny Knol een enkelspel te winnen. Ondanks goed spel en spannende games wisten Hathab Shajahan en invaller Dirk Biesheuvel hun tegenstanders niet te verslaan. Ook het dubbelspel was erg spannend, maar Danny en Hathab grepen net naast de overwinning (9-11, 11-7, 12-10, 10-12, 11-9), waardoor men Beverwijk verliet met een 9-1 nederlaag.
Ook Bloemenlust 2 kon niet tot winst komen. Het bezoekende Tempo Team 13 nam een 3-7 overwinning mee uit de Bloemhof. Ed Couwenberg en Johan Berk wisten allebei te winnen van dezelfde tegenstander en samen schreven ze ook het dubbelspel op hun naam. Bart Spaargaren moest zich helaas drie keer gewonnen geven.
In de duo-competitie verloren Philippe Monnier en Danny Knol met 3-2 van De Volewijckers. Danny won een enkelspel en samen met Philippe het dubbelspel met 9-11 in de beslissende 5de game. Philippe was dicht bij winst in zijn eerste enkelspel, maar moest met 11-6 in de 5de game alsnog het hoofd buigen.
De enige overwinning in de eerste competitieweek werd geboekt door Horst Krassen en Peter Velleman, die in de duo-competitie hun tegenstanders van ZTTC verpletterden en met een overtuigende 5-0 nederlaag naar Zaandam terugstuurden.

11 januari 2024

Danny Knol en Peter Velleman kampioenen dubbelspel bij ATC Bloemenlust

V.l.n.r. dubbelkampioenen Peter en Danny en nummers 2 Dirk en Horst

Op de eerste woensdag van het nieuwe jaar was het bij de Aalsmeerse Tafeltennis Club Bloemenlust weer tijd voor het jaarlijkse dubbelkampioenschap. Zoals altijd werden de spelers door loting aan elkaar gekoppeld en zo ontstonden 6 dubbel-combinaties, waarbij al een aantal kansrijke duo’s naar voren kwamen. Meteen in de eerste ronde al een spannende confrontatie tussen twee titelkandidaten. Ed Couwenberg en Philippe Monnier wonnen de 1 ste game met 8-11, maar Danny Knol en Peter Velleman kwamen sterk terug met 11-8. Na een 1-1 tussenstand werd de partij in een beslissende 3 de game met 14-12 gewonnen door Danny en Peter. Ed en Philippe herstelde zich in de 2 de ronde met een overtuigende overwinning op Hathab Shajahan en Mark Mulder en stuitte in de 3 de ronde op een ander favoriet dubbel: Dirk Biesheuvel en Horst Krassen. Dirk/Horst hadden in de 1 ste ronde gedecideerd afgerekend met Bart Spaargaren en Irene Gerritsma en in de 2 de ronde ook Johan Berk en Ton de Hollander overklast. Tegen Ed/Philippe hadden ze duidelijk meer moeite, maar met 11-9 in de beslissende 3 de game bleven Dirk/Horst ongeslagen. Ook Danny/Peter denderden door met zeges op Bart/Irene en Hathab /Mark en zo speelden in de 4 de ronde twee ongeslagen koppels tegen elkaar
om de koppositie en een soort “Vorentscheidung”. Dirk en Horst bleken niet opgewassen tegen het geweld en vastheid van Danny en Peter (6-11, 7-11). Met een overwinning op Johan/Ton in de laatste ronde werden Danny/Peter afgetekend en ongeslagen kampioen. Om de 2 de plaats te bemachtigen ten koste van de naaste concurrenten Ed/Philippe, moesten Dirk/Horst nog wel de laatste wedstrijd winnen. Tegen Hathab/Mark werd de 1 ste game verloren (9-11), maar Dirk en Horst trokken de wedstrijd daarna alsnog naar zich toe (11-6, 11-8) en verzekerde zich van plaats 2.
Uitslag:
1. Danny Knol en Peter Velleman
2. Dirk Biesheuvel en Horst Krassen
3. Ed Couwenberg en Philippe Monnier
4. Hathab Shajahan en Mark Mulder
5. Bart Spaargaren en Irene Gerritsma
6. Johan Berk en Ton de Hollander

7 december 2023
Handhaving voor Bloemenlust 1 en 2, degradatie voor team 3.
In de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie moest Bloemenlust 1 zonder sterkste speler David Klaassen naar Purmerend voor een ontmoeting met de kampioen Het Nootwheer 4. Danny Knol, Dirk Biesheuvel en invaller Bart Spaargaren streden voor wat ze waard waren, maar konden een (ietwat geflatteerde) 10-0 nederlaag niet voorkomen. Hiermee werd nog net de 3de plaats in de 2de klasse poule behouden, met een puntje voorsprong op HTC uit Hoofddorp. David Klaassen deed het dit seizoen geweldig met een winstscore van 92%. Danny Knol won in zijn eerste seizoen in de 2de klasse heel knap 53% van zijn enkelspelen en Dirk Biesheuvel moest het doen met 21%.
Bloemenlust 2 streed in de laatste wedstrijd nog om het kampioenschap en ontving in de Bloemhof een van de naaste concurrenten ASSV 2. De bezoekers kwamen in hun sterkste opstelling en wisten met een 2-8 overwinning Bloemenlust nog net met 1 punt te passeren op de ranglijst. Kampioen werd echter ZTTC 3 die nog weer 1 puntje hoger eindigde. Alleen Johan Berk wist twee tegenstanders te verslaan en eindigde ook over het hele seizoen op winst in twee van de drie gespeelde enkelspelpartijen (67%). Bart Spaargaren won 56% van zijn partijen en Ed Couwenberg precies 50%.
Bloemenlust 3 moest in de laatste week nog twee uitwedstrijden spelen en daarin strijden om degradatie uit de 3de klasse te voorkomen. Eerst werd tegen het sterke TSTZ Haarlem 4 de schade beperkt gehouden met een 6-4 nederlaag. Hathab Shajahan versloeg twee tegenstanders en Philippe Monnier boekte één overwinning. Hathab won samen met Peter Velleman ook het dubbelspel. Vervolgens was de opdracht om met minimaal 6-4 te winnen bij naaste concurrent Het Nootwheer 5. Bloemenlust 3 nam een 1-4 voorsprong en leek op weg naar handhaving, maar uiteindelijk betekende een 5-5 gelijkspel alsnog degradatie naar de 4de klasse. Hathab won drie enkelspelpartijen en Peter één. Samen schreven ze ook weer het dubbelspel op hun naam. Philippe wist helaas niet tot winst te komen. Hathab bewees dit seizoen wederom een zeer goede 3de klasse speler te zijn met winst in 79% van zijn enkelspelen. Philippe versloeg bijna 17% van zijn tegenstanders, Peter eindigde op 12,5% en Horst Krassen op 11%.30 november 2023
HilverdaFlorist sponsort nieuwe tafel voor ATC Bloemenlust.

Philippe Monnier kon namens de Aalsmeerse Tafeltennis Club Bloemenlust een nieuwe competitietafel in gebruik nemen mede gesponsord door zijn werkgever HilverdaFlorist, aangevuld door het Schipholfonds.
Elke woensdagavond vanaf 19:30 kan er in de Bloemhof getafeltennist worden en nieuwe (mogelijke) leden zijn van harte welkom. Er zijn spelers van alle niveaus, van beginners en recreanten tot competitiespelers. Ook op donderdagmiddag kan er gespeeld worden in de Bloemhof van 13:30 – 15:30 uur door 55-plussers, voorlopig gratis tot eind 2023. Bij voldoende belangstelling zal dit ook in 2024 voortgezet worden tegen een kleine eigen bijdrage.